Hogyan látja egy pszichológus a homeopátiát?

Egy pszichológus páciensem örömmel osztotta meg a homeopátiás kezelés során nyert tapasztalatait, és az azzal kapcsolatos gondolatait.

 Hogyan fest ez a folyamat egy kicsit innen és egy kicsit onnan is szemlélve?

“Pszichológusként különösen gazdagító tapasztalat volt számomra a homeopátiás szemlélet és a gyógyító szakember által gondosan kiválasztott megfelelő szer előrevivő hatása. 

Elakadt élethelyzetben, krízisben, érzelmileg elárasztott lelkiállapotban az ok-okozati összefüggésekben való gondolkodás akadályozott. Könnyebbséget és megnyugvást jelentett, hogy a probléma okainak keresése és az azt fenntartó üműködések elemzése helyett a fókusz a tünetekre, érzetekre, a megélés minőségére került a fizikai és lelki síkon egyaránt.

 Elfogadást, érdeklődést, együttérzést kaptam a szokatlan, furcsának hangzó érzeteim, gondolataim megosztása ellenére is, megéltem, hogy partner vagyok a rendeződés folyamatában. 

A homeopátiás szer a beszorult, szorongással teli állapotból továbbsegített, mind az érzelmi, mind a fizikai nehézségeim oldódtak, sőt érthetőbbek lettek általa. Nagy segítséget kaptam a változások tudatosításában és támogatást új viselkedési minták kialakításában.

Személyes tapasztalataim szerint a homeopátiás szerrel kiegészített pszichoterápia elősegíti az érzelmek átélését, ahelyett, hogy eltompítaná ezeket.

Mint megismertem, a homeopátia egyik alapelve a hasonlóság keresése, ez önmagában nagyon szimpatikus számomra a patológia/rendellenesség elvei mentén való vizsgálódáshoz képest. Milyen jó, hogy nem a betegséget, az abnormalitást helyezi előtérbe, hanem az én kibillent állapotom tüneteihez hasonló minőségeket keres az egyensúly visszaállításának érdekében.

 Az együttműködés során betekintést kaptam a releváns szerek jellemzőinek leírásába is, ami több alkalommal olyan tüneteimre is rávilágított, aminek nem is voltam tudatában, vagy nem kötöttem az általam észlelt nehézséghez, s így még nagyobb felszabadulást hozott. 

Hálás vagyok a Dr. Herczeg Mártától kapott gondos és hatékony segítségért!

Ajánlom és javaslom minden páciensnek, kollégának, hogy a homeopátiát egy felkészült szakember segítségével az élethelyzetek, belső krízisek hozta nehézségek leküzdéséhez hatékony segítségül hívják.”

László Zsófia, alkalmazott egészségügyi szakpszichológus

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .