Melyik szer gyógyítja a depressziót?

Ha könnyen válaszolni nem lehetséges is a fenti kérdésre, mélyen ható és hatékony homeopátiás szert igenis lehetséges találni a legkülönbözőbb lelki panaszok gyógyításakor. A homeopátia használhatósága nem attól függ, hogy mennyire súlyos, vagy régóta fennálló problémával állunk szemben.

Többször hallottam már a pácienseimtől, hogy az állapotuk olyan „komoly”, hogy „rendes” gyógyszert kellene szedniük rá, a homeopátia nem lenne elég. Ez az aggodalom nem fedi a valóságot. Ha fennállnak a jó szer választásának és a páciens követésének a feltételei, akkor biztonságosan és eredményesen használható a homeopátia.

De igaz ez fordítva is: ha nem biztos, hogy a páciensem egy homeopátiás szer választásával jár a legjobban (mert mondjuk olyan mértékű a szenvedése vagy potenciálisan sokat romolhat az állapota amíg a választott szert sikerült beszerezni), akkor én javaslom számára a tünetcsökkentő hagyományos gyógyszerek használatát. átmenetileg.

Szóval, mégis melyik homeopátiás gyógyszer gyógyítja a depressziót? 

Az, amelyet egy alapos estefelvétel után, az adott személy teljeskörű kikérdezése, tüneteinek, problémájának és működésének megértését követően gondos elemzéssel kiválasztunk.

A kérdés az, hogy ki az az ember, aki bizonyos alkati jellemzőkkel, élettörténettel rendelkezik, és aki adott körülmények hatására egyensúlyából kibillenve olyan állapotba kerül, ami tünetileg depresszióként írható le.

Röviden: ki ez az ember, mi jellemzi az állapotát és mi az élménye, belső tapasztalata a betegségéről és általában a világról? Ez az, aminek megértése alapján szert lehet választani, és a homeopata feladata az, hogy ehhez a belső állapothoz leghasonlóbb szert  megkeresse.

Hogyan dolgozik a homeopata?

Akit behatóbban érdekel a szerválasztás folyamata, az az alábbi cikkemben részeletesen olvashat róla. Ez az írásom egy szakmai kiadvány, a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület Simile című folyóiratának 2019. évi tavaszi számában jelent meg. 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .